Blogs

Parels uit een dialooggesprek

Het is weer Nationale week van de Dialoog en zoals gebruikelijk is er ook dit jaar een dialoogtafel in de Parelvissers van LibertasLeiden georganiseerd. Hoewel het niet altijd makkelijk is om deelnemers te vinden, is het wel eenvoudig om een goed gesprek te hebben met diegenen die er wel zijn. Deze keer hadden we het met 6 mannen en vrouwen over het thema van dit jaar: versimpelen.

Mijn eerste ervaringen als gespreksleider

Ingediend door Pia Crul, getraind gespreksleider bij Leiden in Dialoog 2012

Na een flitsende blijmakende start van een #dansdialoog flashmob op station Leiden Centraal, had ik twee maal 5 mensen aan tafel bij mij thuis. Kaarsjes aan, koffie, thee, sapje, lekkers en in gesprek... Het waren totaal verschillende avonden, die in het begin wat onwennig waren, maar waarin tijdens het verloop van de avond steeds meer gedeeld en ook gelachen werd.

Een goed gesprek in de Parelvissers

Nederland in Dialoog en dan Leiden in Dialoog in het bijzonder. Al een aantal jaar, altijd in november, zijn er plekken, in huiskamers, in bedrijven, bij instellingen en scholen waar je aan kan schuiven voor deelname aan een dialooggesprek. Een goed gesprek in vier rondes, eerst een voorstelrondje, dan een verhaal delen, het gaat verder over dromen en tot slot, wat ga je doen om de droom te verwezenlijken? Altijd volgens een vast thema. Ook in de Parelvissers.

Leiden in Dialoog heeft een verlanglijst! Help je mee?

In 2012 organiseren we Leiden in Dialoog (net als in 2010 en 2011) op basis van sociaal kapitaal, zonder geldschieters of subsidie. Dit betekent dat iedereen die wil, kan bijdragen in natura, bijvoorbeeld door zelf een tafel te organiseren, door een tafel te sponsoren met appeltaart of andere lekkere hapjes, of door een ruimte aan te bieden voor de bijeenkomst voor de gespreksleiders. Reclame maken voor ons mag natuurlijk ook!

"Eenheid in verscheidenheid in de praktijk"

Het Apostolisch Genootschap deed dit jaar voor het eerst mee aan Leiden in Dialoog. Een van de deelnemers schetst hier haar ervaring aan de dialoogtafel van dinsdagavond 8 november 2011.
 
Het gezelschap rond de dialoogtafel in het Apostolisch Genootschap is gevarieerd in leeftijd en achtergrond. Onze gespreksleider is persoonlijk coach, daarnaast hebben we een gepensioneerd basisschoollerares (70+), een rollenspelactrice (30+), een gepensioneerd emeritus professor wiskunde (60+), een tiener uit basisschool groep 8 (12) en een vertaalcoördinator (30+).

Inhoud syndiceren